اسرار طلایی درباره بخور نخورهای آفت دهان | بیماری

زخمهای گرد و معمولا به اندازه یه هسته ذرت (۱/۴ اینچ یا ۶ میلی متراما می تونه بزرگتر از اونم باشن. اگه در آینه نگاه کنین زخمهایی  به رنگ سفید یا زرد با حاشیه قرمز می بینه.آفت دهانی یه مریضی دردناک  در مخاط دهن بوده که به شکل زخمای کوچیک و بزرگ، دایره وار و کم عمق هستن که در درون دهن ایجاد میشه

آفت دهانی زخمای دردناکی هستن که درون دهن و بیشتر در پایه لثه، درون گونه ها یا لبا، روی کام نرم یا روی زبون به وجود میان،  کارکرد دقیق ایجاد آفت هنوز به درستی روشن نیس اما به نظر می رسه واکنشای ایمنی بدن مریض در ایجاد اون اثر داشته باشه. زخمای آفتی وقتی ایجاد می شه که به دلایل نامشخص سیستم ایمنی مریض وجود یه مولکول نامعلوم رو اعلام میکنه، حضور این مولکول دلیل حمله لنفوسیت می شه نتیجه این روند پیدایش زخمای آفتی هستش.

هرچند درمان قطعی واسه آفت وجود نداره اما روشی هست که در کاهش مدت زمان حضور زخم و هم کاهش درد و ناراحتی و تسریع بهبودی مریض موثره، این روش ها شامل استفاده نکات تغذیه ای و غیر تغذیه ایه.

* مصرف گلوتن گندم، فلفل، لیمو، آب لیمو، پرتقال، گوجه فرنگی، رب گوجه فرنگی، توت فرنگی، شکلات و گردو ایجاد آفت دهن رو شدید شدن می کنه. مصرف بادمجان هم بروز آفت دهن رو شدید شدن می کنه.

* مصرف مرتب و روزانه ماست، جا دادن مواد غذایی پر از آهن، اسیدفولیک، و ویتامین ب ۱۲ در رژیم غذایی موجب از بین رفتن اون می شه.

* از اونجایی که یکی از دلایل بروز آفت می تونه کمبود دریافت ریزمغذیا باشه، خوردن موادی مثل جگر، غذاهای دریایی، گوشت قرمز کم چربی، لوبیای خشک، حبوبات، سبزیجات دارای برگای سبز تیره و پهن و زرده تخم مرغ که بهترین منابع آهن هستن در بهبود این مشکل موثره.

* مصرف سیب و خرمالو هم در درمان آفت دهن تأثیرگذارند.

“تانن” موجود در انار خواص ضد باکتریایی و ضدعفونی کننده داره و واسه رفع آفت دهن موثره

کمبود ویتامین B12 و آهن از مهم ترین علل آفت دهن

بهترین روش جبران کمبود ویتامین B12 و آهن در این افراد رعایت یه رژیم غذایی مناسب همراه با گوشت قرمزه و مکملای آهن به عنوان روش درمانی اصلا پیشنهاد نمی شه.

تغییرات هورمونی در زنان یکی دیگه از عوامل این بیماریه. ایام قبل از قاعدگی و دیگه عوامل تغییرات هورمونی خصوصاً افزایش هورمون استروژن در بروز ضایعات آفتی موثره.

آزمایش خون C.B.C، جهت بررسی اندازه آهن کافی، اسیدفولیک و ویتامین B12 لازمه انجام شه. اگه فردی به دلیل کمبودهای تغذیه ای و مشکلات خونی دچار آفت دهانی شه بهترین روش درمانی این افراد تجویز رژیم غذایی مناسبه و مکملای آهن به دلیل اینکه در بدن ذخیره نمی شن اصلا مناسب نیس.

افراد مستعد آفت دهن از مصرف غذاهای تند و سخت دوری کنن

آفت دهن آسونترین ضایعه دهانیه. از اونجایی که هر نوع ضایعه ای در دهن به شکل زخم ظاهر می شه، پس پیشنهاد می شه هر نوع زخم در دهن به عنوان آفت شناخته نشه، ولی با این حال در اسرع وقت باید به دکتر معالج نشون داده شه. آفت دهن، زخمای تک با پایه و بنیاد ژنتیکه و این مریضی گاه هاً در بعضی خونواده ها شایع تره. آفت دهانی بعد از سنین ۱۰ سالگی گسترش بیشتری پیدا می کنه.

تغذیه نادرست یکی از عوامل مستعد کننده بروز آفت دهانه؛ مصرف مقدار کم ویتامین ب که در سبزیجات و میوه ها هست، کاهش مصرف غذاهایی که منبع آهن هستن از جمله گوشت و تخم مرغ، مریضی کم خونی و سنین بلوغ مخصوصا در دختران، عوامل مستعد کننده بروز مریضی آفت دهن هستن.

مصرف گلوتن گندم، فلفل، لیمو، آب لیمو، پرتقال، گوجه فرنگی، رب گوجه فرنگی، توت فرنگی، شکلات و گردو ایجاد آفت دهن رو شدید شدن می کنه. مصرف بادمجان هم بروز آفت دهن رو شدید شدن می کنه.

ضربه یا تروما از دیگر علل بروز مریضی آفته و آدمایی که مستعد مریضی آفت دهن هستن باید از مصرف غذاهای تند و تیز و سخت دوری کنن؛ چون که گاز گرفتن و مصرف این نوع غذاها منتهی به ایجاد ضربه به دهن و بروز آفت در دهن می شه.

آدمایی که بیشتر از دو مرتبه در طول یه ماه به یه نوع آفت در دهن دچار می شن، با در نظر گرفتن این که بعضی بیماریای روماتولوژی به صورت زخمای دهانی خودنمایی پیدا میکنن، مریض حتماً با یه متخصص روماتولوژی هم مشورت کنه.

مریضی آفت دهن، تغذیه فرد رو دچار مشکل می کنه؛ پس به خاطر درمان اون میشه از راه هوتو شیمیایی استفاده کرد که در این روش با به کار گیری ماده ای اسیدی ناحیه آفت سوزونده و زخم بهبود پیدا میکنه. بهترین روش درمان آفت دهن مصرف کپسول آنتی بیوتیک و تتراسایکلینه و به کار گیری دهن شویه های شامل کورتون هم می تونه آفت دهن رو بهتر کنه.

داروی طبیعی رفع آفت دهن

“تانن” موجود در انار خواص ضد باکتریایی و ضدعفونی کننده داره و واسه رفع آفت دهن موثره. رب انار از تغلیظ آب انار جوشونده بدست میاد و در صورت جفت و جور از انار مرغوب و روند بهداشتی، مصرف اون خوبه. درزمان جفت و جور رب انار، اندازه ویتامین c موجود در انار کم میشه، اما “پلی فنولا” و “اسید الایژیک” انار در رب انار هم محفوظ می مونه.

منبع:tebyan.net

منبع : hidoctor.ir

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *